PERNILLES CHEESECAKE MED BLÅBÆR

 

Ingredienser

165 g. Bastogne
100 g. smør, blødt
400 g. flødeost (fx. Philadelphia)
80 g. flormelis
1 tsk. vaniljeekstrakt
1 tsk. citronsaft
350 ml. piskefløde
150 g. blåbær

Gele
En håndfuld blåbær
ca. 2½ dl. vand
½ dl. sukker
3 blade husblas

Blend bastogne kiksene til fine krummer i en foodprocessor. Kom smør i og bland godt sammen. Hæld massen i en springform og tryk den godt sammen så den dækker hele bunden og et lille stykke op af kanten.

Pisk fløden stiv. Pisk ost, flormelis, vanilje og citronsaft sammen og vend i fløden. Kom blåbær i og vend forsigtigt. Hæld ostemassen i springformen og stil kagen i køleskabet i mindst 3 timer.

Gele
Læg husblas i blød i koldt vand. 

Kom blåbær, vand og sukker i en gryde, bring i kog og køl lidt ned. Passér gennem en sigte – pres al saft ud af bærrene. Knug husblassen fri for vand og opløs dem i den lune blåbærvæske. Så snart det er helt opløst hældes det på den afkølede kage, forsigtigt for at undgå bobler.

Sæt kagen på køl igen til geleen er stivnet. Sæt evt. springformen på en stor tallerken, hvis der skulle sive noget ud.

Kagen kan godt laves dagen før - den bliver ikke dårligere af at stå på køl natten over.