Ingredienser (6-8 portioner)
Makrontærte:
4 æggehvider
50 g sukker
250 g knuste makroner
75 g hvedemel
125 g smeltet smør
2-3 (250 g) skrællede æbler i tynde både
1 spsk mandelflager
Vores forbedring af grundopskriften:
1 tsk kanel
1-2 spsk cognac
Kanelfløde:
1 dl piskefløde
1 tsk stødt kanel
1 spsk flormelis
1 dl cremefraiche 38% |
Makrontærte:
Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukker og pisk til marengs. Vend
knuste makroner, hvedemel og afkølet, smeltet smør forsigtigt i
marengsen. Vend æblebådene i marengsdejen og kom den i en tærteform
beklædt med bagepapir. Drys med mandelflager og bag kagen ved 160° i
ca. 50-60 minutter.
Kanelfløde:
Pisk fløde, kanel og flormelis luftigt og pisk til sidst
cremefraiche i.
Kagen serveres lun eller kold med kanelfløde til - rækker til 6-8
portioner. |