FRANSKE VAFLER

 

Ingredienser

Vafler:
125 g mel
90 g margarine
5 g gær
¼ dl fløde

Smørcreme:
100 g smør
80 g flormelis
1 æggeblomme

Forskellige smagsstoffer til smørcremen:
Rom
Kaffe
Kakao
Knust nougat
Citron
Appelsin 

Vaflerne:
Findel margarine i melet som til mørdej. Rør gæren ud i fløden og bland det i. Ælt dejen let sammen og stil den koldt i 15 minutter (dejen er lidt fedtet). Udrul dejen tyndt og udstik runde kager. Læg en kage ad gangen på sukkerdrysset madpapir og rul kagen oval med kagerullen til sukkeret sidder fast, men kun på den ene side. Evt. skal kagerne pensles let med lidt vand først. Læg kagerne på en plade beklædt med bagepapir, og prik dem let med en kødnål så evt. luftbobler punkteres. Bag vaflerne ca. 10 minutter ved 200° (de skal være gule/lysebrune). Efter kagerne er bagte, smøres smørcremen på halvdelen af dem, og den anden halvdel lægges over (som en burger).

Smørcreme:
Bland alle 3 ingredienser sammen og tilsæt evt. et smagsstof.