DEVIL'S FOOD CAKE

 

Ingredienser

100 g. letbitter chokolade
250 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
225 g. smør, plus ekstra til formene
400 g. farin
1 tsk. vaniljeekstrakt
3 æg
1 1/4 dl. kærnemælk
2 1/4 dl. kogende vand

Overtræk:
300 g. sukker
2 past. æggehvider
1 ss. citronsaft
3 ss. appelsinsaft
Kandiseret appelsinskal, pynt
 

Smelt chokoladen i en ildfast skål over en gryde med simrende vand. Sigt mel, bagepulver og natron sammen.

Kom smør og farin i en stor skål og pisk det lyst og luftigt. pisk derefter vaniljeekstrakt og æggene i, et ad gangen. Pisk godt efter hver tilsætning. Tilsæt en smule mel, hvis blandingen begynder at skille. Vend den smeltede chokolade i blandingen og rør den godt rundt. Vend resten af melet i og rør til sidst kærnemælk og 2 1/4 dl. kogende vand i.

Fordel dejen i 2 smurte, lave, runde forme på 20 cm. med bagepapir i bunden og glat overfalden. Bag dem i en forvarmet ovn ved 190 grader i 30 min., eller til de føles elastiske. Lad dem køle af i formene i 5 min., inden de vendes ud på en rist og køles helt af.

Kom ingredienserne til overtrækket i en stor skål og sæt den over en gryde med simrende vand. Pisk med en håndmixer, til det er tykt og danner bløde spidser. Tag skålen fra varmen og pisk, til blandingen er kold.

Læg de 2 kager sammen med noget af overtrækket. Fordel derefter resten på siderne og overfladen af kagen. Pynt med kandiserede appelsinskal.