Ingredienser
Bund
125 g. Digestive
25 g. sukker
60 g. smør
2 tsk. kanel
Ostefyld
4 æggehvider
4 æggeblommer
250 g. sukker
1 dl. cremefraiche 38%
1 stang vanilje
2 ss. mel
1 knsp. salt
400 g. flødeost
Pynt
3-4 æbler
kanel
sukker |
Bund
Smelt smørret langsomt. Blend kiksene og kom dem i en skål. Tilsæt
sukker, kanel og smeltet smør. Fordel massen i en smurt springform
og tryk den fast.
Fyld
Pisk æggeblommerne luftige med halvdelen af sukkeret. Pisk 4-5 min.
Tilsæt cremefraiche, mel, salt og vanilje. Rør flødeosten blød og
pisk den i til sidst. Pisk æggehviderne stive i en anden skål, kom
resten af sukkeret i og pisk igen. Vend hviderne i ostemassen og
fordel cremen over kiksebunden. Bag kagen ved 165 grader i ca. 1
time. Tag kagen ud og lad den afkøle til stuetemperatur.
Pynt
Skær æblerne i tynde både og læg dem i et mønster på toppen af
kagen. Drys med kanel og sukker og stil kagen i en 200 grader varm
ovn til æblerne er gyldne |