APPELSINKAGE

 

Ingredienser

250 g. sukker
250 g. hvedemel
250 g. smør
3 æg
1 citron
2 appelsiner
1 kop sukker

Smørret æltes blødt og røres godt sammen med sukkeret, hvorefter æggene tilsættes – et ad gangen. Til sidst tilsættes melet.

Dejen hældes op i en smurt og melet springform og bages ved jævn varme i ca. 50 min. (ved en springform på 25 cm. i diameter ca. 40 min. ved 180 grader).

Saften fra appelsinerne og citronen koges sammen med en kop sukker. Stik huller i den lune kage med en gaffel, og hæld langsomt saften over kagen. Det kan tage et par minutter for før saften tænger helt ind, men den skal nok gøre det.

Citron og appelsinskal rives og drysses derefter på som krymmel.

Denne kage kan holde sig frisk i flere dage.

Tip:
Del kagen og kom ostecreme med appelsinsmag mellem delene som en lagkage.