UNGHANE PROVENCALE

 

Ingredienser (4 pers.)

stor sønderjysk unghane
1 dl. olivenolie
3 hvidløg
25 g. friske estragonkviste
5 dl. tomatjuice
6 gule peberfrugter
salt
friskkværnet sort peber

Gnid hanen indvendig og udvendig med olien. Smulder estragonen og kom den i hanen sammen med salt, peber og knust hvidløg. Læg hanen i et ovnfast fad og stil den på næst nederste rille ved 210 grader. Brun den i ca. 18 min, hæld tomatjuicen over og skru ned til 180 grader. Lad hanen stege videre i 1 time.

De skyllede peberfrugter lægges side om side i et andet fad. Overhæld dem med nogle spsk. af kraften fra hanen. Sæt hanen på nederste rille i ovnen, mens peberfrugterne grilles ca. 5 min. på hver side.

Hæld al stegekraften sammen i en gryde, bring den i kog og smag den til med salt. Kom estragonen fra hanen i saucen.

Server retten med nye kartofler til.