Ingredienser (4 pers.)
Grundopskrift:
1 kylling, ca. 1 kg skåret i stykker
1 stort løg fint hakket
1/2 chili, hakket
2 fed hvidløg - fint hakket
4-5 tomater, flået, befriet for sten og groft hakket
275 ml rødvin
7-8 spsk. olivenolie
Ekstra tilbehør til variation:
Oliven
Kapers
Rød og grøn peber
1 ansjos
Pasta:
Båndpasta (Tagliatelle)
Persille
Olivenolie |
Varm olien i en stor gryde og svits løg og hvidløg til de er gyldne.
Tilsæt kyllingestykkerne og brun dem godt på alle sider. Tilsæt vin,
chilipeber, salt og peber og lad det koge ved lav varme under
jævnlig omrøring til vinen er halvt fordampet. Kom tomaterne i, kog
videre under låg i 30-35 minutter til kyllingestykkerne er møre. En
lækker ret sammen med tagliatelle i olivenolie og masser af
friskhakket persille.
Variation:
En lækker og populær variation af denne opskrift er:
Tilsæt 4 tsk. finthakkede kapers (opblødt i vand for at fjerne noget
af vineddiken) og en finthakket ansjos 10 minutter før retten er
færdig; og 15 minutter før: 2 store røde eller grønne peberfrugter i
fine strimler; og sammen med kyllingestykkerne: en god håndfuld små,
grønne oliven (først skyllet i koldt vand).
Server med pasta |