KRONDYRFILET MED SVAMPESAUCE

 

Ingredienser (4 pers.)

700 g krondyrfilet
100 g fersk spæk i tynde skiver (eller bacon)
salt, peber

Orlydej:
125 g mel
1/4 æg
1 dl øl
1/2 dl lunkent vand
1/4 dl olie
salt og sukker
1 pisket æggehvide

Indbagte champignon:
8 store champignoner
olie

Svampesauce:
200 g svampe (f.eks. kantareller, østershatte)
1 skalotteløg
3/4 l kalvefond (vildtfond)
1 dl fløde
smør
salt og peber

Tilbehør:
800 g aspargeskartofler

Filet:
Krondyrfileten afpudses. Brunes på panden og krydres med salt og peber. Kan eventuelt krydres med lidt knust enebær. Fileten lægges til let afkøling før der kommes spæk (eller bacon) omkring. Fileten snøres og steges i ovn ved 200 grader C, i ca. 10 minutter. Hviler herefter ca. 15 minutter.

Orlydej:
Mel, æg, øl, vand, olie, samt salt og sukker piskes sammen til en glat dej. Hviler 1 time, hvorefter den stiftpiskede æggehvide vendes i. Dejen skal straks anvendes når de piskede hvider er blevet tilsat.

Indbagte champignon:
Champignonerne renses og dyppes i den færdige orlydej. Frituresteg til de er gyldne. Aspargeskartofler: Kartoflerne koges møre og pilles. Stilles koldt. Inden anretning vendes kartoflerne i smeltet smør til de er varme. Krydres med salt og peber.

Svampesauce:
Svampene renses og skæres i mindre stykker. Kommes i en gryde med smeltet smør og de hakkede skalotteløg. Det sauteres godt. Fonden hældes på og det koger stille i ca. 20 minutter. Fløden tilsættes og koges godt igennem.

Servering:
Krondyrfiletén skæres i tynde skiver, anrettes på varme tallerkener i vifteform sammen med de indbagte champignon. Der omkranses med sauce. Sauce og kartofler serveres à part.