Ingredienser (4 pers.)
700 g krondyrfilet
100 g fersk spæk i tynde skiver (eller bacon)
salt, peber
Orlydej:
125 g mel
1/4 æg
1 dl øl
1/2 dl lunkent vand
1/4 dl olie
salt og sukker
1 pisket æggehvide
Indbagte champignon:
8 store champignoner
olie
Svampesauce:
200 g svampe (f.eks. kantareller, østershatte)
1 skalotteløg
3/4 l kalvefond (vildtfond)
1 dl fløde
smør
salt og peber
Tilbehør:
800 g aspargeskartofler |
Filet:
Krondyrfileten afpudses. Brunes på panden og krydres med salt og
peber. Kan eventuelt krydres med lidt knust enebær. Fileten lægges
til let afkøling før der kommes spæk (eller bacon) omkring. Fileten
snøres og steges i ovn ved 200 grader C, i ca. 10 minutter. Hviler
herefter ca. 15 minutter.
Orlydej:
Mel, æg, øl, vand, olie, samt salt og sukker piskes sammen til en
glat dej. Hviler 1 time, hvorefter den stiftpiskede æggehvide vendes
i. Dejen skal straks anvendes når de piskede hvider er blevet
tilsat.
Indbagte champignon:
Champignonerne renses og dyppes i den færdige orlydej. Frituresteg
til de er gyldne. Aspargeskartofler: Kartoflerne koges møre og
pilles. Stilles koldt. Inden anretning vendes kartoflerne i smeltet
smør til de er varme. Krydres med salt og peber.
Svampesauce:
Svampene renses og skæres i mindre stykker. Kommes i en gryde med
smeltet smør og de hakkede skalotteløg. Det sauteres godt. Fonden
hældes på og det koger stille i ca. 20 minutter. Fløden tilsættes og
koges godt igennem.
Servering:
Krondyrfiletén skæres i tynde skiver, anrettes på varme tallerkener
i vifteform sammen med de indbagte champignon. Der omkranses med
sauce. Sauce og kartofler serveres à part. |