KALKUNBRYST MED CHAMPIGNONSAUCE

 

Ingredienser

1 kg kalkunbryst
10 g smør
1 tsk. salt
Peber
1 dl vand
1 dl hvidvin

Champignonsauce:
2 forårsløg
250 g champignon
10 g smør
Siet sky
11/2 tsk. majsstivelse
1 dl fløde 13 %
3/4 tsk. salt
Peber.

Tilbehør:
Pasta, f.eks. frisk, grøn tagliatelle
Tomatsalat
Flutes

Læg kalkunbrystet i et lille smurt ovnfast fad. Smør med smeltet smør. Drys med salt og peber. Brun kalkunkødet i 15 min. ved 225°. Hæld hvidvinen og vand ved og lad det stege videre ved 160°. Herefter skal kødet hvile i 20 min. indpakket i alufolie. Snit forårsløgene og rens champignonerne og hak dem groft. Svits forårsløg og champignon i smør. Tilsæt skyen, rør majsstivelsen ud i fløden og udrør den i saucen. Kog saucen igennem og smag til med salt og peber.