Ingredienser (4 pers.)
800 g. kalkunbryst
1 spsk. maizenamel
3 rødløg
2 gulerødder
8 fed hvidløg
1 bundt frisk basilikum
1 spsk. olie
2 dl. hvidvin
1 dl hønsebouillon
Tilbehør:
1 kg. nye kartofler
1 bundt persille |
Kalkunbrystet
krydres med salt og peber og brunes i olien i en gryde.
Brystet tages op.
Gulerødder i skiver, hele hvidløg og rødløg i kvarte skiver sauteres
i olien sammen med den friske basilikum (tørret basilikum kan bruges
i nødstilfælde).
Efter 5-10 minutter kommes brystet i gryden, tilsæt hvidvinen og lad
det snurre videre under låg i ca. 20-30 min.
Tag brystet op og hold det lunt.
Smag saucen til med salt og peber, tilsæt evt. lidt hønsebouillon,
jævn med maizenamel.
Hæld grøntsager og fond op på et fad og anret kalkunbrystet i fine
skiver ovenpå.
Nye kartofler drysset med persille serveres til. |