HVIDLØGSBØFFER MED KARTOFLER I FAD
 

 

Ingredienser (4 pers.)

500 g oksefars
4 skiver bacon
1/4 bæger cremefraiche
2 fed hvidløg
salt/peber

Kartofler i fad:
1/2 kg kartofler
1/2 l fløde
salt/peber
evt. mælk

Oksefarsen blandes med cremefraiche og friskpresset hvidløg. Kødet formes til bøffer, og bacon vikles omkring (brug en tandstik eller kødnål til at lukke sammen med). Bøfferne drysses med salt og peber og forsteges på panden til de er brune. Kom bøfferne i et ovnfast fad og sæt i ovnen i 40 min ved 200 grader.

Kartofler i fad:
Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver. Hæld kartoffelskiverne i et nyt fad, og hæld fløden over så det dækker. Mælk kan bruger til at dække de sidste kartofler helt. Sættes i ovnen sammen med bøfferne, så er det færdigt samtidigt.

Server m. flute og salat.