Ingredienser Tilbehør: Majs Bacon Løg Champignon Porrer i skiver Hvidløg Salt og peber |
Strudsen placeres på bradepanden efter at være blevet indgnedet i krydderier efter eget valg (salt, peber, hvidløg etc.). Overhældes med rødvin, så der står ca. 1/2 cm. i panden (kan evt. spædes med vand, hvis man er en nærig hund). Ovnen forvarmes til 225 grader (hvis der skal mere end 1 filet i ovnen er det en fordel med varmluftsovn). Med stegetermometer i den tykkeste del af kødet skal temperaturen vise 72 grader. Temp. stiger med ca. 1 grad i minuttet det meste af tiden. Vel ude af ovnen pakkes kødet i stanniol i 15 minutter, og kan så udskæres i de dejligste skiver rødt/lyserødt kød. Tilbehøret kastes i en meget varm jerngryde eller wok og svitses efter behag.Der kan med fordel serveres flødekartofler - men alle slags kartofler og sauce, du ville vælge til en oksefilet, kan du bruge til din struds. |