Ingredienser (4 pers.)
1 finthakket løg
3 spsk. smør
3 dl hvidvin
1-2 spsk. hvidvin
5 stilke frisk estragon
1 tsk. tørret estragon
2 1/2 dl piskefløde
1 lille tsk. salt
friskkværnet sort peber
evt. 1-2 tsk sukker (hvis den smager surt pga. hvidvinen) |
Hak
løget, kom smør i en gryde og svits løget til det er blankt. Tilsæt
hvidvin og kog det ned til det halve. Tilsæt piskefløde og kog
yderligere sovsen ind til den er tyknet. Tilsæt tørret og frisk
estragon, sennep og smag til med salt, peber og evt. sukker. Kog 1-2
minutter yderligere og server sovsen.
Server til stegt kød fx. sammen med grillet kyllingebryst med
estragon og bacon, nye kartofler og salat.
NB:
Hvis du ikke kan få frisk estragon, så brug tørret. Estragon er et
af de krydderier, der smager lige så godt tørret som frisk - den
friske grønne estragon ser bare godt ud i sovsen.
Det er min erfaring, at det godt kan betale sig at koge de svitsede
løg og hvidvin i 45-60 minutter ved svag varme. Det er bare ikke
altid man har tid til det. Kan man ikke lide løgene i sovsen, kan
man si dem fra inden man kommer piskefløden i. Kan man lide det, kan
man også tilsætte et laurbærblad, som man tager op igen, når
piskefløden tilsættes. |