ESTRAGON-SENNEPSSAUCE

 

Ingredienser (4 pers.)

1 finthakket løg
3 spsk. smør
3 dl hvidvin
1-2 spsk. hvidvin
5 stilke frisk estragon
1 tsk. tørret estragon
2 1/2 dl piskefløde
1 lille tsk. salt
friskkværnet sort peber
evt. 1-2 tsk sukker (hvis den smager surt pga. hvidvinen)

Hak løget, kom smør i en gryde og svits løget til det er blankt. Tilsæt hvidvin og kog det ned til det halve. Tilsæt piskefløde og kog yderligere sovsen ind til den er tyknet. Tilsæt tørret og frisk estragon, sennep og smag til med salt, peber og evt. sukker. Kog 1-2 minutter yderligere og server sovsen.

Server til stegt kød fx. sammen med grillet kyllingebryst med estragon og bacon, nye kartofler og salat.

NB:
Hvis du ikke kan få frisk estragon, så brug tørret. Estragon er et af de krydderier, der smager lige så godt tørret som frisk - den friske grønne estragon ser bare godt ud i sovsen.
Det er min erfaring, at det godt kan betale sig at koge de svitsede løg og hvidvin i 45-60 minutter ved svag varme. Det er bare ikke altid man har tid til det. Kan man ikke lide løgene i sovsen, kan man si dem fra inden man kommer piskefløden i. Kan man lide det, kan man også tilsætte et laurbærblad, som man tager op igen, når piskefløden tilsættes.