Ingredienser
Kødboller:
375 g hakket kalvekød
375 g hakket svinekød
1 1/2 dl mel
3 tsk revet løg
3 tsk salt
1/2 tsk peber
ca. 4 1/2 dl skummetmælk eller suppe
2 æggehvide eller 2 æg
1 l. saltvand
Karrysauce:
1 1/2 løg
1 1/2 syrligt æble
30 g smør
2-3 tsk karry
4 1/2 spsk mel
7-8 dl vand fra kødbollerne
Salt, peber |
Kødboller:
Bland kød, mel og krydderier sammen i en skål. Rør væsken i lidt
efter lidt. Tilsæt løg og æg og rør godt. Farsen skal være så fast,
at den kan formes til boller. Bring saltvandet i kog i en bred
gryde. Tag gryden af varmen. Dyp en dessertske i det kogende vand og
form boller med skeen. Læg dem i det kogende vand. Kog kun 1 lag
boller ad gangen. Kog bollerne ved svag varme ca. 5 minutter, til de
føles faste. Tag dem op med en hulske og læg dem i en sigte, Kog
resten af bollerne.
Karrysauce:
Pil og hak løgene. Skræl og riv æblet groft. Smelt fedtstoffet i en
gryde og tilsæt karry, løg og æble. Damp det, til løgene er klare.
Drys melet i under omrøring, og tilsæt vandet fra bollerne, lidt
efter lidt. Kog saucen igennem ca.10 minutter. Smag den til med
krydderier. Tilsæt kødbollerne. |