Ingredienser (2 pers.)
1 flot fersk kylling
ca. 100 g. smør
ca. 6 fed hvidløg
frisk rosmarin (3 kviste)
frisk salvie (2 blade)
frisk timian (en lille håndfuld med stilke)
salt |
Lav en kraftig hvidløgssmør og stil den på køl.
Kyllingen skylles, drysses med lidt salt og fyldes med rosmarin og
timian.
Lav en lomme under hvert bryst (mellem kødet og skindet) og stop et
salvieblad ind i hver lomme.
Kom godt med hvidløgssmør på brystsiden, og læg kyllingen i
bradepanden med brystsiden nedad.
Kom nu godt med hvidløgssmør på den anden siden, og sæt kyllingen i
ovnen i 50 min.
Efter 50 min. vendes kyllingen, resten af hvidløgssmøren kommes på
kyllingen, og den sættes ind i ovnen igen i ca. 40 min.
Server med
hasselbagte kartofler og hvidløgssmør til eller hjemmelavede
kartoffelbåde tilberedt i ovnen (skær kartoflerne i både, kom dem i
en pose med lidt olie og ryst posen, så olien bliver fordelt på alle
kartoflerne. Hæld kartoflerne i en bradepande og drys med salt og
peber. Sæt kartoflerne i ovnen, når kyllingen skal vendes).
Tip:
Saften fra kyllingen skal være klar og ikke blodig, så er kyllingen
færdig. |