SQUASHBOLLER

 

Ingredienser (16 stk.)

25 g smør
2 dl mælk
1/2 dl cremefraiche 18%
25 g gær
1 tsk groft salt
1 tsk sukker
100 g groftrevet squash
ca. 400 g hvedemel

Smelt smørret i en gryde og kom mælken i. Hæld den lillefingervarme blanding i en skål og tilsæt cremefraiche. Udrør gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Rør dejen godt sammen. Dæk skålen med et låg (f.eks. en tallerken), og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. en time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt resten af melet, hvis dejen hænger i. Form dejen til 16 boller eller miniflutes (10 cm lange), og stil dem til efterhævning på en plade med bagepapir i ca. 30 minutter. Pensl brødene med æg og klip dem i overfladen med en saks. Bages i ca. 15 minutter ved 225 grader midt i ovnen.