MAKRONTÆRTE MED ÆBLER OG KANELFLØDE

 

Ingredienser (6-8 portioner)

Makrontærte:
4 æggehvider
50 g sukker
250 g knuste makroner
75 g hvedemel
125 g smeltet smør
2-3 (250 g) skrællede æbler i tynde både
1 spsk mandelflager

Vores forbedring af grundopskriften:
1 tsk kanel
1-2 spsk cognac

Kanelfløde:
1 dl piskefløde
1 tsk stødt kanel
1 spsk flormelis
1 dl cremefraiche 38%

Makrontærte:
Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukker og pisk til marengs. Vend knuste makroner, hvedemel og afkølet, smeltet smør forsigtigt i marengsen. Vend æblebådene i marengsdejen og kom den i en tærteform beklædt med bagepapir. Drys med mandelflager og bag kagen ved 160° i ca. 50-60 minutter.

Kanelfløde:
Pisk fløde, kanel og flormelis luftigt og pisk til sidst cremefraiche i.

Kagen serveres lun eller kold med kanelfløde til - rækker til 6-8 portioner.