Italienske ostebrød på grill eller bål

 

Ingredienser (8-10 fladbrød)

1/4 l. mælk
25 g gær
75 g, revet ost (parmesan el. emmentaler)
1 tsk. salt
1-1½ tsk. oregano
250-300 g. mel

Rør gæren ud i den lune mælk og tilsæt ost, salt og oregano. Drys melet i lidt af gangen og ælt til dejen er smidig. Stil dejen til hævning et lunt sted i en halv time. Form dejen til små flade brød og stil dem til efterhævning i en halv time (efterhævningen kan undlades, hvis du har travlt). Bag brødene på en varm plade på bålet eller grillen. Hold øje med, at de ikke brænder på. Når brødene lyder hule, når du banker på dem, er de færdige.

Denne opskrift er også perfekt til snobrød i stedet for de alm. kedelige klumper dej.

Hvis du vil bruge brødene som madbrød, kan du også prøve at komme en af disse variationer i dejen:
- stegt bacon
- soltørrede tomater og feta
- skinketern