HUSH PUPPIES - Friturestegte majsboller

 

Ingredienser (20 stk.)

200 g majsmel
75 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
1 æg, godt pisket
2 dl mælk
1 lille løg, fintsnittet
fedt eller olie til stegning

Sigt majsmel, hvedemel, bagepulver og salt sammen. Bland æg, mælk og løg i en skål og bland de våde og de tørre ingredienser. Dejen formes til aflange "frikadeller", som steges i varm olie eller fedt i ca. 1 minut, til de er sprøde og gyldne. Tages op med en hulske og drypper af på fedtsugende papir.

Serveres varme, og er velegnede som tilbehør til f.eks. fiskeretter.
Hush Puppies i mini-størrelse er også lækre serveret til drinks.

Der fortælles flere historier om, hvordan navnet Hush Puppies er opstået. I én fortælling fra Sydstaterne er det jægerne, der har brugt disse majsbrød for at få jagthundene til at tie stille ved at smide brødene til hundene med ordene "hush, puppy" - stille, hvalp. En anden historie forklarer, at fiskere traditionelt har stegt Hush Puppies sammen med deres fiskefangst, og at også de brugte brødene til at få gjort de sultne hunde tavse.