ANNETTES APPELSINMANDELKAGE

 

Ingredienser

2 store økologiske appelsiner med skræl
6 æg
250 g hakkede mandler uden skind
250 g flormelis
1½ tsk. bagepulver
evt. 3-4 spsk. mel

Pynt
150 g mørk, bitter chokolade
50 g smør

Appelsinerne koges i vand i 2 timer ved lavt blus, hvorefter de tages op og afkøles. Fjern "blomsten" og skær dem midt over - fjern eventuelle kerner. Blend appelsinerne i en foodprocessor til en jævn, blød masse. Æggene piskes hvide og skummende med flormelis. Mandler, bagepulver og appelsinmasse tilsættes og blandes grundigt.

Massen hældes i en springform foret med bagepapir og fordeles jævnt i formen. Bages midt i ovnen ved 180 grader. Efter ca. 45 minutter tjekkes kagen med en metalstrikkepind eller lignende. Hvis der hænger dej fast på stikkepinden, skal kagen have lidt længere i ovnen. Den færdige kage skal være fast, men dog svampet. Kagen stilles til afkøling i formen.

Pynt
Smelt chokolade og smør sammen over vandbad. Den varme masse stryges på kagens overflade og sider med en bredbladet kniv.

Server kagen med flødeskum tilsat lidt flormelis og vaniljesukker, vaniljeis eller cremefraiche.