OVNSTEGT KYLLING I ROSMARIN OG HVIDLØG

 

Ingredienser

1 kylling, skåret i 8-10 stykker
1 hvidløg
2-3 kviste frisk rosmarin (eller 1 1/2 tsk. tørret)
800 g kartofler, skrællet og skåret i kvarte
1 stort løg
1/2 dl olivenolie
salt og peber

Tænd ovnen på 225 grader. Skræl kartoflerne og skær dem i kvarte. Skær kyllingen ud i mindre stykker. Del hvidløget i fed uden at pille dem. Tag bladene af rosmarinkvistene - nogle foretrækker også at hakke rosmarinbladene. Hak løget groft eller skær det i ringe. Smør et større fad med olie og kom kyllingestykker, rosmarin, upillede hvidløgsfed, kartofler og løg i fadet. Krydr med salt og peber, hæld olien ud over fadet. Bland alle ingredienserne godt, så de får olie på sig. Steg kyllingefadet i oven i ca. 1 time og 10 minutter. Vend af og til ingredienserne i fad, så kartofler og kylling bliver brune på alle sider.

Kan serveres med en sovs til, men kun hvis du absolut ikke kan undvære den.