KALV  I RØDVINSSVAMPESAUCE

 

Ingredienser (4 pers.)

ca. 1 kg. kalvebov
20 g margarine
4 løg
2 fed presset hvidløg
½ tsk. timian
2 tsk. salt
friskkværnet peber
1/4 l. rødvin
4 gulerødder
½ kg. champignoner
2 spsk. maizena

Tilbehør:
ca. 1 kg kogte kartofler.

Kalveboven brunes i en gryde i margarinen.
Løgene pilles, skæres i kvarte og svitses med sammen med hvidløg.
Timian, salt, peber og rødvin tilsættes.
Gulerødderne skrælles, skæres i bjælker og tilsættes.
Det hele småkoger ca. 1½ time, til det er mørt.
Champignonerne renses, skæres i skiver og tilsættes de sidste 10 min. af stegetiden.
Kødet tages op, skyen jævnes med maizena udrørt i lidt vand.
Smages til med salt og peber.

Kødet skæres i skiver og serveres med saucen.