BOEUF BOURGUIGNONNE

 

Ingredienser (5-6 pers.)

5 mellemstore løg i skiver
2 spsk. olie
3/4 kg magert oksekød i strimler
1½ spsk. mel
2 spsk. koncentreret tomatpuré
½ tsk. merian
½ tsk. timian
1½ tsk. salt
½ tsk. peber
1 laurbærblad
3 dl rødvin
1-2 dl bouillon
250 g champignoner
Evt. nogle fed hvidløg

Kartoffelmos:
1½ kg kogte kartofler4½ dl varm skummetmælk
salt, peber og muskat.

Skivet løg og hvidløg svitses i 1 spsk. olie, til de er klare og lægges herefter på en tallerken.
Kødet brunes i 1 spsk. olie.
Mel og krydderier tilsættes.
Bouillon, puré og vin tilsættes.
Der røres godt rundt, og det hele simrer under låg 1½ -2 timer.
Kødet skal lige være dækket af 1 del bouillon og 2 dele rødvin.
En halv time før retten er færdig tilsættes de gyldne løg og de sidste 10 min. hele champignoner.
Hvis retten er for tyk, tilsættes mere bouillon.

I stedet for rødvin kan bruges tomater og tomatsaft.

Servering:
Serveres med kartoffelmos af 1½ kg kogte kartofler, pisket op med 4½ dl varm skummetmælk og smagt til med salt, peber og muskat.