BETTINAS KYLLING MED HVIDLØG, TIMIAN, SALVIE OG ROSMARIN

 

Ingredienser (2 pers.)

1 flot fersk kylling
ca. 100 g. smør
ca. 6 fed hvidløg
frisk rosmarin (3 kviste)
frisk salvie (2 blade)
frisk timian (en lille håndfuld med stilke)
salt

Lav en kraftig hvidløgssmør og stil den på køl.
Kyllingen skylles, drysses med lidt salt og fyldes med rosmarin og timian.
Lav en lomme under hvert bryst (mellem kødet og skindet) og stop et salvieblad ind i hver lomme.
Kom godt med hvidløgssmør på brystsiden, og læg kyllingen i bradepanden med brystsiden nedad.
Kom nu godt med hvidløgssmør på den anden siden, og sæt kyllingen i ovnen i 50 min.
Efter 50 min. vendes kyllingen, resten af hvidløgssmøren kommes på kyllingen, og den sættes ind i ovnen igen i ca. 40 min.

Server med hasselbagte kartofler og hvidløgssmør til eller hjemmelavede kartoffelbåde tilberedt i ovnen (skær kartoflerne i både, kom dem i en pose med lidt olie og ryst posen, så olien bliver fordelt på alle kartoflerne. Hæld kartoflerne i en bradepande og drys med salt og peber. Sæt kartoflerne i ovnen, når kyllingen skal vendes).

Tip:
Saften fra kyllingen skal være klar og ikke blodig, så er kyllingen færdig.