DIVERSE TIPS OG RÅD

 

Billig og effektiv fluefanger
Tag en stor flaske i plast og skær toppen af flasken (ca. en tredjedel). Læg noget sødt i bunden og pres nu den afskårne top omvendt ned i resten af flasken. Fluerne finder lynhurtigt vej ned til det søde, men de kan ikke finde ud igen.

Bor - hul i fliser
Hvis du skal have boret hul i en af fliserne på f.eks. badeværelset, skal du blot gøre følgende - så undgår du, at boret skrider: Mål først ud og sæt et mærke, hvor hullet skal være. Sæt almindelig tape i et kryds over mærket på flisen. Bor for med et almindeligt bor. Du må ikke bore med slagbor, før du er kommet helt igennem flisen. Hvis du har et multibor, kan du bruge det uden problemer. Multibor kan bruges til både træ, metal og beton, og de glider ikke på fliserne, som almindelige bor.

- støv
Det kan nemt blive en rodet og støvet affære at ophænge ting, men hvis man blot placerer en kuvert under det sted, hvor man skal bore (sæt den op med malertape), så samler støvet sig deri, og man slipper for den efterfølgende støvsugning.
        Tak  for det gode råd!

Brillerens
Brillerens er ikke billigt, men her er et lille tip, som er langt billigere. Gem den lille sprøjteflaske med brillerens, og fyld sprinklervæske i. Sprinklervæsken er meget billigere og resultatet er lige så godt.

Familiegalleri
Har du en masse billeder af familien, som du gerne vil have op at hænge? Køb en stor skifteramme og sæt alle billederne i den ved siden af hinanden. Du kan også lade billederne overlappe hinanden, så det kun er det vigtigste på billederne, som kommer med. På den måde får du plads til endnu flere billeder. En tredje måde er at klippe billederne til, men kun hvis du kan nænne at klippe i dem.

Festsange
Lukker du de sammenrullede festsange med et klistermærke, så husk at lægge et stykke sytråd under. Det kan være vanskeligt (især for ældre) at få klistermærket op, men har de en lille tråd at hive i, går det som en leg.

Find din kuffert
Det er ikke altid lige let at finde sin kuffert, når den ruller ind på transportbåndet i lufthavnen. Der er ret mange kufferter, der ligner hinanden, så det kan være svært at finde den rigtige. Hvis du sætter et tydeligt kendetegn på din kuffert, så kan du lynhurtigt finde din egne. Kendetegnet kan f.eks. være et klistermærke, en sløjfe eller lignende - sæt mærket så du kan se det fra begge sider af kufferten.

Fjernbetjening
I dag har man næsten fjernbetjeninger til det hele, og så kan det godt komme til at se lidt rodet ud på sofabordet. Problemet kan du løse ved at købe noget selvklæbende burrebånd. Den ene halvdel klæbes på bagsiden af fjernbetjeningen, og den anden klæbes under bordet. Når du ikke bruger fjernbetjeningen, placeres den blot under bordet - ude af syne men inden for rækkevidde.

Frokost på terrassen
Skal man dække op udendørs, kan det være et problem at få papirservietterne til at blive på tallerkenerne. Problemet løses nemt, hvis du lægger små sten ovenpå. Det lyder måske ikke så dekorativt, men det ser faktisk sødt ud, hvis du skriver navne på med speedmarker, så stenene også fungerer som bordkort.

Få styr på strygejernets ledning
Trækker du strygejernets ledning gennem tremmerne i den ene ende af strygebrættet, er ledningen ikke længere i vejen.

Gavebog
Ligesom det kan være vanskeligt at finde på en gave, kan det også være vanskeligt at komme på et ønske, når man bliver spurgt. Hvis du skriver familie og venners ønsker op, efterhånden som de kommer på tale, er det ingen sag at finde på en gave. Når fødselsdagen nærmer sig, har du altid et utal af ønsker at gå efter, og så er du sikker på at give gaver, som folk virkelig ønsker sig.
   Jeg kan aldrig huske beløbene på de gaver, jeg giver. Nu er jeg begyndt at skrive op, hvad jeg giver og hvor meget, gaven har kostet. På den måde gør jeg ikke forskel på folk, og jeg slipper for at give en person den samme gave to gange.

Gulvtæppet glider
Gulvtæpper glider let på glatte parketgulve. På alle ikke-vendetæpper kan man pensle 40% latex på i kanterne. Det stivner i løbet af et par timer til gummi, der får tæppet til at ligge fast.

Halsbrand
Hvis jeg får halsbrand spiser jeg 3-4 mandler lige fra posen og der går ikke ret lang tid før halsbranden er forsvundet. Mandler er ikke ret dyre og nemme at have med i tasken eller i lommen.
        Tak til Vivi for det gode råd!

Hundestrint på havehegnet
Føler du dig generet af, at hunde markerer deres territorium ved at strinte på stolper og lignende, kan du let forhindre det med ufortyndet klorin. Pensl klorin direkte på de steder, hvor hundene plejer at strinte. Hundene kan ikke lide klorin-lugten og vil derfor holde sig væk. Klorin rengør også stedet og fjerner lugten efter hundene. Husk dog på, at klorin kan blege ubehandlet træ.

Hold maden kold
Det er ikke nødvendigt at købe de dyre fryseelementer, hvis I skal ud i det grønne og spise. Hvis I skal have saftevand med, så hæld det på ½ liters flasker (sodavands- eller saftevandsflasker), og læg dem i fryseren dagen før. Saftevandet vil holde maden kold, og man kan jo altid bruge den ekstra plads til lidt mere mad.

Hold på hynderne
Bindebåndene på stolehynder har det med at blive revet af efter kort tid. Dette kan du undgå ved at erstatte båndene med elastikbånd.

Hold på wc-sædet
Sy en strop i wc-betrækket fortil og sæt den op over knoppen på vandskyllet. Så undgår du, at sædet falder ned på ryggen af de mindste.

Holdbar skopudsning
Når du skal pudse sko, så smør sværten på om aftenen og lad skoene stå til næste morgen, før du blanker dem. Skoene når at blive godt mættet med farve/fedtstof og holder sig derfor pæne meget længere.

Hvide ringe på mahognibord
Drys cigaraske på pletten. Kom 3-4 dråber almindelig madolie på og gnid pletten med en blød klud. Som et mirakel forsvinder de hvide ringe på det flotte mahognibord.

Nylonstrømper
Jeg har et godt tip til når man skal tage sine nylonstrømper på! Købe nogle sæt af hvide bomuldshandsker og læg dem sammen med dine strømper, så de altid er ved hånden. Tag handskerne på før du tager dine nylonstrømper på, så kommer du ikke galt af sted med at rive strømperne itu, hverken med ru hænder eller flossede negle.
        Tak til Mary for det gode råd!

Kamillete som øjenrens
Inden du søger dyrlæge, fordi din hunds øjne løber, så prøv det gamle husråd med kamillete. Vrid en tot bomuldsvat i kold, kogt kamillete og tør hundens øjne. Er det rigtig slemt, kan du evt. dryppe øjnene med kamilleteen. Hvis kamilleteen ikke er i brevform, skal den sies meget grundigt, inden den anvendes.

Ledninger - udendørs
Hvis du trækket ledningerne til de udendørs lamper igennem en vandslange, bliver de ikke så let beskadiget, når du arbejder i haven.

Lige afgrænsninger mellem to forskellige farver
Start med at male med den ene farve. Sæt malertapen på og mal det over med den farve, som du allerede har malet med. Når malingen er tør, kan du male over med den anden farve, du har valgt. Fjern nu forsigtigt malertapen igen. Kanten mellem de to forskellige farver skulle nu være helt lige. Ved at male over med den første farve, fyldes de lufthuller ud, som er under malertapen.

Lysmanchetter af bordskånere
Du kan lave de sødeste lysmanchetter til stagerne af små blonde-bordskånere i papir. Klip et hul i hver bordskåner og stik lyset igennem. Skjul klippekanten med et smalt silkebånd, som du binder en sløjfe på. Idéen kan f.eks. bruges til barnedåb eller konfirmation.

Mal uden at dryppe
Når udhænget eller gavlen på huset skal males, kan det være svært at undgå at dryppe ned på fliserne, fordi malingen løber. Klip et stykke skumgummi til og pres skaftet af penslen gennem det. Skumgummiet vil opsamle den maling, der løber ned ad penslen, og på den måde undgår man, at malingen løber ned ad armen eller drypper ned på fliserne.

Maler-tip
Når du har gjort dine pensler rene, er det en god idé at komme dem i en let fugtig plastpose. Så undgår du , at penslerne er stive næste gang, du tager dem frem. Skal du fortsætte med at male næste dag, er det spild af tid at gøre penslerne rene, bare kom dem i en plastpose (den behøver ikke at være fugtig). Næste dag kan du fortsætte, hvor du slap.

Maling af loft og væg
Mal loft før væg for ikke at dryppe på væggen, når loftet males.

Neglelak
Har du været i bad, eller har du haft hænderne i vand i længere tid, skal der gå 20 minutter, inden du begynder at lakere dine negle. Det er nemlig den tid, det tager, før en negl er gennemtør.

Nylonstrømper og ru hænder
Ru hænder og nylonstrømper går ikke godt i spænd. Fugt dine hænder en anelse, inden du begynder at tage nylonstrømperne på, så får den hårde/ru hud på fingre og hænder ikke længere fat i strømpernes fine tråde.

Refleksbånd til hunde og katte
Vi mennesker bruger refleksbånd/-brikker i den mørke tid. Men hvad med vores firbenede venner? Sæt selvklæbende refleksbånd på hundens/kattens halsbånd, så den også kan ses i mørket.

Rejseforsikring
Du kan spare mange penge ved at tænke dig lidt om, inden du tager ud at rejse. Her kan du se, hvad du allerede er dækket for:
Indboforsikring:
- tab og tyveri af bagage
- hvis du forvolder skade på andres ting
Ulykkesforsikring:
- hvis du får varig men på mere end 5 %
Det gule sygesikringsbevis:
- lægehjælp
- sygdom
- lægeordineret sygetransport
Inden du rejser, bør du dog undersøge, om det gule sygesikringsbevis gælder i det pågældende land.

Romantisk sangskjuler
Her er opskriften på en romantisk sangskjuler, som kan bruges til konfirmationer eller et romantisk bryllup: Tag røret fra en brugt køkkenrulle og skær det i stykker på 2 cm. Rul sangen sammen go læg den ind i den lille køkkenrulle-ring. Læg derefter en blondeserviet over ringen og bind et silkebånd fast omkring. Nu har du den yndigste hat, som enten kan lægges ved hver kuvert eller bydes rundt på et flot fad.

Rullegardiner som skånedug
Passer dine rullegardiner ikke til dine vinduer, så smid dem ikke ud. Klip dem til og brug dem som skånedug under den rigtige dug på både spise- og sofabord.

Samling på strikkepindene
Det kan være svært at holde styr på alle sine strikkepinde, men her er et tip, som kan: Køb et stykke rynkebånd til gardiner og stik strikkepindene ned i de små lommer. Herefter er båndet lige til at rulle sammen og lukke med snoren fra rynkebåndet. Du kan også sy et velcrobånd på som lukning.

Skær i glas
Sæt glasskæreren i petroleum, så undgår man spænding i glasset, når det skæres. Hvis du bruger en lineal til at skære efter, kan den godt glide på glasset. Dette undgår du ved at klæbe en tætningsliste på linealen.

Slagbænk til haveredskaber
Er du som jeg træt af, at dine haveredskaber flyder på terrassen, fordi du ikke har et skur til dem? Jeg lavede mig en slagbænk, som alle haveredskaberne kunne ligge i. Nu har jeg et praktisk og dekorativt sted til at opbevare dem i. Men ikke nok med det - ved at lægge en hynde på sædet og montere en ryghynde på husmuren, har jeg nu fået mig en dejlig siddeplads på terrassen. Er man ikke så fiks på fingrene, kan man også købe en gammel slagbænk på et loppemarked.

Slibning af sakse
Er din saks ved at blive sløv, kan du slibe den ved at "klippe" i halsen på en glasflaske (f.eks. ølflaske).

Slut med sko der klemmer
Nye sko har det desværre med at klemme, men med følgende råd er det slut med ømme fødder: Gennemfugt et stykke vat med eddike, sæt vattet på lilletå, knyst eller hvor skoen ellers måtte trykke, og tag de nye sko på. Læderet vil herefter udvide sig meget hurtigt og tilpasse sig dine fødder.

Snerydning
Spray eller gnid olie på din sneskovl (madolie kan sagtens bruges) og du undgår, at sneen klæber sig fast til skovlen, når du skovler sne.

Taskelås af burrebånd
Hvad er mere irriterende end når låsen på ens taske går i stykker? En nem løsning kan være at klippe selvklæbende burrebånd til og sætte det på både låsen og klappen af tasken. Så skulle tasken være næsten så god som ny.

Tørrestativ der ikke vælter
Tørrestativet har det med at vælte, når det bliver sat ud på terrassen eller græsplænen. Problemet kan nemt løses på følgende måder:
- læg betonfliser over stativets ben, så vælter det ikke.
- tørrestativet "tøjres" fast med fire teltpløkker, der sættes ned over stativets ben og trykkes ned i græsset.

Undgå maling på fliserne
Strø et lag sand eller jord ud på fliserne før, du går i gang med at male dit træværk eller stakit. Når du er færdig med at male, fejes sandet væk sammen med de eventuelle klatter af maling.